Dumanı tüter, iştahı kabartır ve yaz güneşinin yansıması altında eylencenin önemli bir parçasıdır: barbekü. Cızırdayan pek çok lezzet var – ama biraz çeşitliliğe ne dersiniz? İster et, ister balık, ister vegan olsun – konuklarınızı sadece doyurmakla kalmayıp aynı zamanda onları nasıl şaşırtabileceğinizi sunuyoruz. Hadi Alphecca barbekü partisinde coşalım!
Misafirleriniz için gerçek bir şov olan bir barbekü partisi düzenlemek ister misiniz? Hiçbir şey bu kadar kolay olamaz! Hangi lezzetlerin ızgarayı çeşitli renklerle zenginleştireceyine dair ipuçları sunuyoruz. Ve işin en güzel yanı: herkes için bir şeyler var. Sığır eti ve tavuktan, balık ve vegan kreasyonlara kadar – misafirlerinizi daha önce hiç görmedikleri yaratıcı fikirlerle şaşırtın. Tabii ki kalite de ihmal edilmiyor: Önerilerimizi denerken hem kendinizi hem de misafirlerinizi mutlu edin. Hiçbir şeyin yanmasına izin vermeyin ve yemeğinizin tadını çıkarın!
Et severler için sulu bir biftekten daha iyi ne olabilir? Elbette: bölgesel ve türe uygun organik besi çiftliğinden elde edilen sulu bir biftek. Alphecca’nın kovboy bifteği bunu mümkün kılıyor. İnce ebruli katmanlı ve yağ tabakalı kenarı içerisinde fermente edildiğinden sadece kalite ve lezzeti kanıtlamakla kalmaz – ızgarada harika aromalı koku oluşumu ile birlikte muhteşem kızarmıi sulu, parlak bir görünümde sağlar. Bu göz alıcı et, misafirlerinizi ızgaranın önünde hayranlıkla beklemeye ikna edecektir. Garnitür olarak ızgara kuşkonmaz, pırasa, brokoli, mantar vb. sebzeler ile göz alıcı farklılıklar oluşturabilirsiniz.
Biraz daha hafif sevenler için barbekü önerimiz: Özel marine edilmiş Üst buttan köy tavuğu, ekşi mayalı ekmek dilimleri ve umami ile marine edilmiş yabani karnabahar çok güzel bir uyum oluşturacaktır
İster başlangıç ister ana yemek olarak olsun, balık misafirlerinizi şaşırtabileceğiniz birçok çeşit oluşturabilirsiniz. Örneğin Cobia (subay levreği) sert eti ve mükemmel kalitesi nedeniyle ceviche için idealdir. Soğuk tütsüleme ona barbekü ile mükemmel uyum sağlayan dumanlı bir lezzet verir. Lime asiditesi ile leche de tigre (kaplan sütü) balığın soğuk pişmesini sağlar. Acı biberden gelen biraz baharat ve papayadan gelen biraz tatlılıkla birlikte, misafirleriniz için Güney Amerika duygularıyla dolu bir yemek yaratabilirsiniz. Pastanın üzerindeki krema: taze bir margarita. İşte saf bir tatil hissi!
Denizden gelen bir sonraki yıldızımız: Fileto edilmiş ve porsiyonlanmış elflakad pollock. Harika lezzetine fazladan bir şey eklemek gerekmiyor – sadece ızgaraya koymak yeterli. Tavada sotelenmiş kremalı sebzeler ızgaranızı lezzet şölenine çevirecektir.
Izgarada her zaman et ve balık olmak zorunda değil. Meyve ve sebzeler de ızgarada gerçekten iyi bir figür oluşturur. İşte size hiçbir şeyi eksik bırakmayan iki vegan fikir.
Kızarmış kerevizi hiç denediniz mi? Bu gerçek bir lezzet bombasıdır. iyi pişirebileceyiniz sebzelerle et ve balık severleri nasıl ikna edebileceyinizi kanıtlayabilirsiniz. Kereviz gibi sert sebzeleri bir gün öncesinden kolza yağı ve tuz ile marine edin. Portobello mantarları, büyük kapakları nedeniyle farklı malzemelerle doldurmak için mükemmeldir. Örneğin, vegan peyniri, dut ve birkaç ot nasıl olur? Kereviz, doldurulmuş portobellolar ve yabani brokoli ızgarayı gerçekten renkli hale getirir. Ve dedikleri gibi: Renkli görünen şeyin tadı da renklidir!
İkinci vegan barbekü önerimiz partiyi gerçekten egzotik kılacaktır: siyah fasulye püreli tortillalar, avokado-şeftali şişleri, jalapenos ve badem peyniri. Meyve şişleri heyecan verici bir tatlı ve ekşi meyvemsilik getiriyor. Yemeklere taze bir dokunuş katmak için önerimiz: ızgara misket limonu. Tüm bunlar, konuklarınızın gönüllerince yiyebilecekleri harika bir paylaşım tabağı olacaktır.