Bahçe Sebzeli-Domatesli-Venüs Midyeli Makarna

Porsiyon boyutu:  600g

Domatesli Venüs midyesi, Aromalı Sebzeler ve Karakteristik Makarna

Venüs makarnası

Porsiyon boyutu: 600g

    • 2500g                  Deniz tarağı, dondurulmuş
    • 10.0 ml                Sızma zeytinyağı
    • 250g                    Demet havuç
    • 250g                    Kereviz
    • 250g                    Arpacık soğanı
    • 250g                    Fasulye kesmek
    • 100 ml                 Noilly Prat (18% Vol.)   
    • 400 gr                  Soyulmuş domates
    • 300g                    Sarı kiraz domates
    • 300g                    Kırmızı kiraz domates
    • 5.0g                     Tuz
    • 5.0g                     Karabiber
    • 1000g                  Tagliarini

Midyelerin çözülmesine izin verin.

Zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Sebzeleri temizleyin, yıkayın ve ince ince doğrayın.

Midyeleri kızgın zeytinyağında soteleyin, sebzeleri ekleyin ve kısa süre soteleyin. Noilly Prat ile cilalayın. Kabuğu soyulmuş domatesleri kısa süre püre haline getirip midyelerin üzerine ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve her şeyin yaklaşık 3 dakika pişmesine izin verin.

Kiraz domatesleri yarıya bölün ve bitiminden kısa bir süre önce midyelere ekleyin. Biraz tuz ve karabiberle tatlandırın.

Tagliariniyi tuzlu suda haşlayın ve hemen sıcak olarak servis yapın.

Servis önerimiz

Erişteleri derin bir tabağa koyun. Üzerine sıcak istiridye sosunu dökün.