Uzmanlık Alanları - Hijyen 1

Gastronomideki 14 alerjen

Gastronomideki 14 önemli alerjen LMIV'e göre daha ayrıntılı olarak açıklanmaktadır. Neler neye aittir, nerede oluşurlar?

Ana alerjenler: LM IV'e göre alerji ve intoleransı tetikleyen maddeler veya ürünler.

1. Gluten içeren tahıllar

2. Kabuklular ve bunlardan elde edilen ürünler

3. Yumurtalar ve bunlardan elde edilen ürünler

4. Balık ve bunlardan elde edilen ürünler ;

5. Yer fıstığı ve bunlardan elde edilen ürünler

6. Soya fasulyesi ve bundan elde edilen ürünler

7. Süt ve bundan elde edilen ürünler (laktoz dahil)

8. Sert kabuklu yemişler

9. Kereviz ve ondan elde edilen ürünler

10. Hardal ve ondan elde edilen ürünler

11. Susam tohumları ve bundan elde edilen ürünler

12. Kükürt dioksit ve sülfitler​

13. Acı bakla ve bundan elde edilen ürünler

14. Yumuşakçalar ve bunlardan elde edilen ürünler