Besin değerleri (porsiyon başına)
Enerji: 159 kcal / 661 kJ
Yağ: 5.1g
Karbonhidratlar: 24g
Protein: 2,80 gr
Porsiyon boyutu: 715g
Balkabağını soyun ve çekirdeğini çıkarın, zencefili soyun. Balkabağını 1 cm’lik küpler halinde, zencefili ise dilimler halinde kesin.
Suyu, sirkeyi ve şekeri baharatlarla birlikte kaynatın, bir kenara koyun ve yaklaşık 30 dakika demlenmeye bırakın. İnce bir süzgeçten geçirerek küçük bir tencereye süzün ve tekrar kaynatın.
Balkabağı küplerini ve zencefil dilimlerini et suyuna ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Daha sonra kabak küplerini ve zencefil dilimlerini doğrudan et suyunda soğumaya bırakın. Serin bir yerde saklayın.
Domatesleri yıkayın, saplarını çıkarın, karıştırın ve bir süzgeç kullanarak bir gece boyunca bitkilerle birlikte asın, böylece temiz domates suyu bir kaba boşaltılır.
Midye hazırlığı için şeffaf domates suyunu hazırlayın ve kalan domates karışımını diğer tariflerde kullanın.
Midyeleri temizleyip yıkayın ve açılmış olan midyeleri atın. Sebzeleri ve otları temizleyin.
Kabağı, arpacık soğanı, sarımsağı ve biberi 5 mm’lik küpler halinde ince ince doğrayın. Domatesleri kısaca haşlayın, durulayın, kabuğunu soyun, çekirdeğini çıkarın ve filetoları 5 mm’lik küpler (domates concassée) halinde kesin.
Zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Küp küp doğradığınız domates hariç, hazırladığınız sebzeleri ve baharatları ekleyip kısa bir süre soteleyin.
Midyeleri ekleyin, balık ve kümes hayvanı suyunu doldurun, kısa süre karıştırın ve üzerini kapatın. Yaklaşık 2 dakika kaynamaya bırakın.
Balkabağına domates suyunu, doğranmış domatesi, doğranmış fesleğeni, maydanoz yaprağını ve tarhunu ekleyin ve üstü kapalı olarak 2 dakika daha demlenmeye bırakın. Midyelerin açılması gerekirdi. Stokun tadına bakın ve baharatı istediğiniz gibi ayarlayın.
Açılan midyeleri bir tabağa dökün ve et suyunun üzerine dökün. İstenirse fesleğen, tarhun veya gümüş rezene ile süsleyin.