Unutulmuş baharatlar

Av yemeklerini lezetlendirmenin kolaylıkları

Av yemeklerini lezzetli baharatlarla lezzetlendirin

Sonbahar geliyor! Ve onunla birlikte geyik, karaca, yaban domuzu ve diğerleri mutfak lezzetleri olarak menülere geri dönüyor. Ancak av eti yemekleri hazırlanırken genellikle şu soru ortaya çıkar: Hangi baharatlar bu lezzetli tatlarla iyi gider? Ne de olsa asil et, otlarla mükemmel bir uyum içinde olmalıdır. Baharat dünyasının en çılgın sırlarını açığa çıkarıyoruz…

Ardıç meyveleri - Wacholderbeeren

Ördek veya sülün gibi av ve yabani kümes hayvanları için mükemmel: ardıç meyvesi! Eşsiz ekşi tadı, yoğun aroması av eti ile mükemmel uyum sağlar. Kural olarak meyveler pişirilmeden hemen önce ezilir, çünkü aromaları hızla dağılır(kaybolur). Bu arada: İçerdiği tanenler ve acı maddeler, ağır yiyeceklerin daha kolay sindirilmesini sağlar. 

Biberiye - Rosmarin

Kafura benzer bir tada sahip olan rosamarin, örneğin kızarmış tavşana eşsiz bir acı-ekşi aroma verir. Az miktarda kullanın, aksi takdirde aroması çok yoğun olacaktır. Bütün dallar yemeklerde kullanılabilir ve servis edilmeden önce çıkarılmalıdır. Koparılmış yaprakları da yemeğe gerekli aromayı verebilir..

Defne yaprağı - Lorbeerblätter

Harika bir baharat: Defne yaprakları muazzam bir baharat gücüne sahiptir ve bu nedenle lezzetli bir av yemeği için vazgeçilmezdir. Özellikle de bu bitki av hayvanlarının tadını daha hafif hale getirdiği için. Yine de dikkatli olunması tavsiye edilir: Çok fazla baharat yaprağı yemeği bozar. Pişirmeden önce yaprakları koparın, böylece tam aromalarını geliştirebilirler. Pişirme sırasında buharlaşmalarına izin verin ve daha sonra çıkarın. Taze yaprakların tadı acıdır, kurutulmuş yapraklar biraz daha hafiftir – ancak her ikisi de baskın aromaya sahiptir.

Kekik - Thymian

Biraz yeşil ister misiniz? Kekik dalları kızarmış ve fırın yemekleriyle mükemmel uyum sağlar. Acı-tatlı aroması yemeklere ahenkli bir lezzet katar. Defne yapraklarına benzer şekilde, kurutulmuş dallar taze olanlardan daha yoğun bir tada sahiptir. Bu mutfak bitkisi özellikle biberiye ile birlikte popülerdir.

Karanfil - Nelken

Baharatın öğütülmüş hali de mevcut olsa da, lezzetli bir av yemeği için çiçek tomurcukları kullanılmalıdır. İçerdiği uçucu yağlar harika yoğun bir koku yayar ve tadı tatlı ve ekşidir.