Gıdalar ve alerjenler

Bunu dikkate almak için web sitemizde her gıdaya karşılık gelen alerjen sınıfını bulacaksınız. Ürün açıklamasının yanındaki parantez içindeki sayılar ilgili alerjen sınıflarını gösterir.

İçerik listesindeki vurgulamalar, gıda alerjisi veya intoleransı olan ve sağlık nedenleriyle bazı gıda eksikliğinden kaçınılması gereken kişiler için değerli bir destektir.

Alerjiye ve intoleransa neden olabilecek madde ve ürünler aşağıdaki şekilde listelenmelidir:

Alerjen Etiketi:

1 Gluten İçeren Tahıllar: buğday (ör. kılçıksız buğday ve kamut), çavdar, arpa, yulaf veya bunların hibrit türleri ve bunların ürünleri

2  Kabuklular (Crustacea) ve bunların ürünleri (tropomiyozin proteini içerir)

3 Yumurta ve yumurta ürünleri

(ovamukoid, ovalbümin, ovatransferrin proteinleri içermektedir)

4 Acı bakla ve acı bakla ürünleri

5 Yer fıstığı (visilin, konglutin, glisinin proteinleri içermektedir)

6 Soya fasulyesi ve soya fasulyesi ürünleri (glisinin, profilin, tripsin inhibitörü proteinleri içermektedir)

7  Süt ve süt ürünleri (laktoz dahil (kazein, α-, β-laktoglobülin, serum albümin proteinleri içerir)

8 Sert Kabuklu Meyveler:  Badem (Amygdalus communis L.), fındık (Corylus avellana), ceviz (Juglans regia), kaju fıstığı (Anacardium occidentale), pikan cevizi (Carya illinoiesis (Wangenh.) K.Koch), brezilya fındığı (Bertholletia excelsa), antep fıstığı (Pistacia vera), macadamia fındığı ve Queensland fındığı (Macadamia ternifolia) ve bunların ürünleri

9 Kereviz ve kereviz ürünleri

10 Hardal ve hardal ürünleri

11  Susam tohumu ve susam tohumu ürünleri

12 Kükürt dioksit ve sülfitler (tüketime hazır veya üreticilerin talimatlarına göre hazırlanan ürünler için, toplam SO2 cinsinden hesaplanan konsantrasyonu 10 mg/kg veya 10 mg/L’den daha fazla olanlar)

13 Balık ve balık ürünleri

14 Yumuşakçalar ve ürünleri