Kabaklı midye potpuri

Porsiyon boyutu:   715g

Balkabağı turşulu midye tenceresi

Tatlı ve ekşi kabak: Porsiyon boyutu: 90g

  • 500g      Balkabağı
  • 15.0g     Zencefil
  • 150ml    Su
  • 150 ml   Elma sirkesi
  • 150g      Şeker
  • 1.0g       Yıldız anason
  • 0.50g     Hardal tohumu
  • 0.10g     Kişniş tohumu
  • 0.30g     Beyaz biber
  • 0.10g     Defne yaprakları
  • 0.10g     Yenibahar
  • 0.10g     Karanfiller
  • 1.0g       Tarçın çubukları

Balkabağını soyun ve çekirdeğini çıkarın, zencefili soyun. Balkabağını 1 cm’lik küpler halinde, zencefili ise dilimler halinde kesin.

Suyu, sirkeyi ve şekeri baharatlarla birlikte kaynatın, bir kenara koyun ve yaklaşık 30 dakika demlenmeye bırakın. İnce bir süzgeçten geçirerek küçük bir tencereye süzün ve tekrar kaynatın.

Balkabağı küplerini ve zencefil dilimlerini et suyuna ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Daha sonra kabak küplerini ve zencefil dilimlerini doğrudan et suyunda soğumaya bırakın. Serin bir yerde saklayın.

Klarer Tomatenfond: Porsiyon boyutu: 25g

  • 380g     Asma domates
  • 3.0g      Bbiberiye
  • 2.0g      Kekik
  • 0.20g    Ardıç meyveleri

Domatesleri yıkayın, saplarını çıkarın, karıştırın ve bir süzgeç kullanarak bir gece boyunca bitkilerle birlikte asın, böylece temiz domates suyu bir kaba boşaltılır.

Midye hazırlığı için şeffaf domates suyunu hazırlayın ve kalan domates karışımını diğer tariflerde kullanın.

Midye potpuri: Porsiyon boyutu: 600g

  • 2500g  Midye
  • 2500g  İstiridye
  • 250g    Yeşil kabak
  • 250g    Sarı kabak
  • 150g    Soyulmuş arpacık soğanı
  • 60g      Sarımsak
  • 30g      Kırmızı acı biber
  • 450g    Asma domates
  • 50ml    Sızma zeytinyağı
  • 125 ml Hafif balık stoğu
  • 125 ml Hafif tavuk suyu
  • 20g       Reyhan
  • 10g       Maydanoz
  • 5g          Tarhun

Midyeleri temizleyip yıkayın ve açılmış olan midyeleri atın. Sebzeleri ve otları temizleyin.

Kabağı, arpacık soğanı, sarımsağı ve biberi 5 mm’lik küpler halinde ince ince doğrayın. Domatesleri kısaca haşlayın, durulayın, kabuğunu soyun, çekirdeğini çıkarın ve filetoları 5 mm’lik küpler (domates concassée) halinde kesin.

Zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Küp küp doğradığınız domates hariç, hazırladığınız sebzeleri ve baharatları ekleyip kısa bir süre soteleyin.

Midyeleri ekleyin, balık ve kümes hayvanı suyunu doldurun, kısa süre karıştırın ve üzerini kapatın. Yaklaşık 2 dakika kaynamaya bırakın.

Balkabağına domates suyunu, doğranmış domatesi, doğranmış fesleğeni, maydanoz yaprağını ve tarhunu ekleyin ve üstü kapalı olarak 2 dakika daha demlenmeye bırakın. Midyelerin açılması gerekirdi. Stokun tadına bakın ve baharatı istediğiniz gibi ayarlayın.

Servis önerimiz

Açılan midyeleri bir tabağa dökün ve et suyunun üzerine dökün. İstenirse fesleğen, tarhun veya gümüş rezene ile süsleyin.