Menüye midye koymak için 5 neden

Menüye midye koymak için 5 neden

Yeni kabuklar – çok yönlü ve modern

Beyaz şaraplı midye güveci geçmişte kaldı. Midye uzun zamandan beri kremalı makarna, taze salata veya kahvaltı ekmeğinde yerini almıştır. Midye yeni kıyılara doğru yola çıktı ve gastronomi ve toplu yemek hizmetleri açısından da aynı derecede ilgi çekici! Midyelerin izini sürme yolculuğumuzda, 2021 sezonunda midyeyi menüye koymak için 5 iyi nedene rastladık!

Sessiz, pastoral ve burnumuza dolan bir tutam tuzlu deniz havası: Hollanda’nın en güneybatısında, Zeeland eyaletindeyiz. Küçük Vrouwenpoulder köyü hala uykuda, orada burada bir martı denizin üzerinde tur atıyor – midye avlamayı öğrenmek için mükemmel bir yer. En önemli ders: erken gelen balıkçı midyeyi yakalar. Gece saat 4’te tekne Oosterschelde’ye doğru yola çıkıyor. Sadece birkaç dakika sonra bize tahsis edilen midye kıyısına ulaşıyoruz; iki ağ ilk kez suya dalıyor. Aradan on dakika bile geçmeden parlak, siyah yüklerini güverteye çıkarıyorlar.

Hollanda’da balıkçılık tahsis edilen alanlarda yapılmaktadır.

Bunun gibi bir ağ, yaklaşık 3-4 metre derinlikten dalış başına yaklaşık 600 kilo getiriyor. Üç kişilik mürettebat günde 100 tona kadar balık avlıyor. Sezonun başında bu hızlı bir şekilde gerçekleşiyor – Oosterschelde, Avrupa’daki diğer bazı bölgeler gibi, kabuklu deniz ürünleri için mükemmel koşullar ve bol miktarda mahsül sunuyor. Midyeler bu şekilde yüksek et içeriğine sahip olur. 30-30-30 kuralı geçerlidir ve bu da özel bir kaliteye işaret eder: yüzde 30 kabuk, yüzde 30 su, yüzde 30 et. Bu niteliğiyle midye modern mutfaklar için mükemmeldir. 

Midyeler kapınıza pişirilmeye hazır olarak gelir

Dalgalardan çıkar çıkmaz midyeler yiyecek içecek ticareti için yola koyulacaklar. Ama öyle böyle değil! Hala limandalar ve mutfak için “cilalandıkları” bir fabrikaya götürülecekler. Güzelleştirme programı; kumsuzlaştırma, temizleme, ayıklama ve paketlemeyi içerir. Kural olarak, midyeler sadece 24 saat sonra pişirilmeye hazır olarak teslim edilir – yosun, iplikçik ve benzerleri olmadan. Bu sizin için şu anlama geliyor: midyeler gelir gelmez, yaratıcılığınızın sınırı yok!

Midye menünüzde öne çıkan bir lezzettir

Menüde midye mi var? Bu her zaman özel bir şey olmuştur. Ancak geçmişte sadece geleneksel bir yemek olarak kabul edilirdi. Ancak uzun bir süredir dünyanın dört bir yanındaki restoran işletmecileri midyeyi yeniden keşfediyor: Örneğin, sarımsak ve kişniş ile wok tavada hazırlıyorlar, baharatlı bir midye köri ya da kahverengi ekmek üzerinde avokado ve egzotik filizlerle şık bir kahvaltı hazırlıyorlar. Doğru malzemelerle bu asırlık geleneksel yemek menünüzün modern bir parçası haline gelebilir!

Uzun süre temizlik yok: Taze midyeler hemen işlenebilir.

Midyeler ekonomik olarak karşılığını verir

Midye sofrada hala göz alıcı olduğu için ekonomik olarak da size kazandırır! Kulağa hoş gelen bir midye yemeği, düşük satış maliyeti ve buna bağlı olarak yüksek ciro potansiyeli ile puan toplar. Menünüz için uygun bir aday mı? Aşağıdaki pişirme videomuza tıklayın!  Domates suyunda bahçe sebzeli midye makarnamız meyvemsi tadı ve kremsi kıvamıyla ikna ediyor.

Midyeler sağlıklıdır

Bol miktarda yüksek kaliteli protein ve özellikle düşük yağlı ve düşük kalorili bir et – midyeyi farklı kılan şey budur. Yüksek oranda vitamin ve mineral içermesi de midyeyi beslenme konusunda bilinçli misafirler için özellikle cazip kılmaktadır. Ve: midyeler değerli iyot içerir – tiroid bezinin işlevine katkıda bulunan, ancak bu ülkede sadece birkaç gıdada bulunan bir eser element. Midyelerin bu faydalarından yararlanın ve menünüzde onlarla şimdiden oynayın! Misafirleriniz için bunlar, 2021 sezonunda lezzetli bir midye yemeği tercih etmek için başka nedenlerdir.

Midye yemeği ile özellikle beslenme konusunda bilinçli konuklara hitap edin.

Midyeler büyük miktarlarda da başarılıdır.

Kabuklu deniz ürünleri atıkları için nispeten yüksek bertaraf maliyetleri, midyelerin özellikle etkinlik veya topluluk yemeklerinde menüye nadiren girmesini sağlar. F&B – Balkabaklı midye potpuri bakabilirsiniz – Midye etini kabuklu ve kabuksuz olarak tek bir tabakta karıştırırsanız, kabuk israfını önemli ölçüde azaltabilir ve denizin lezzetini daha çok çeşitlendirerek sunabilirsiniz. 
 
Zeelanda’ya yaptığımız keşif turu bize midyenin başarı hikayesinin bitmediyini gösterdi ki: Her ne kadar süpermarket raflarında – ve hatta market sektöründe – giderek daha fazla yer bulsa da, midye hala her menüde öne çıkan deniz ürünlerinden biridir. Midyelerin çok çeşitli, sağlıklı ve kolay işlenebilir olması, genç gastronomların kalbini giderek daha fazla fethetmelerinin tek nedeni değil. Çeşitliliklerinden ilham alın ve misafirlerinizi daha önce hiç yaşamadıkları bir midye deneyimine davet edin!