Yaşlı insanlara yeniden yemek yedirmek bir sanattır! Toplu yemek hizmetlerinde çalışan pek çok aşçı tuz kabına uzanmakta acele eder. Oysa çok çeşitli baharatlar yaşlılara yönelik yemeklere daha fazla canlılık kazandırmak için mükemmeldir – örneğin kırmızı biber, biber ve çeşitli otlar. Tuz konusunda dikkatli olmalısınız. Alman Beslenme Derneği (DGE) sağlıklı yetişkinler için günde sadece 6 g tuz önermektedir.
Lezzetli tuz alternatifleri
Bolca doldurulmuş bir jambonlu sandviç lezzetlidir, ancak çok fazla tuz içerir
Tuz vücudumuzdaki hayati süreçleri düzenler ve hücrelerimizin işleyişi için gereklidir. Vücudumuz kendi başına sodyum klorür üretemediği için, bunu gıdalar yoluyla almak zorundayız. Ancak çok fazlası vücuda zarar verebilir!
Sadece 4-6 dilim ekmek – 200 ila 300 g – önerilen günlük tuz alımının yarısından fazlasını sağlayabilir. Üzerine sosis veya peynir gibi soslar eklendiğinde günlük ihtiyaç karşılanmış olur. Bu nedenle kendi yemeğinizi pişirirken mümkün olduğunca az tuz kullanmanız önemlidir. Yemeklerinize sadece lezzet değil, gerçek bir mutfak lezzeti de katmak için kullanabileceğiniz bazı lezzetli tuz alternatifleri vardır: